Noże GLOBAL są wykonane z materiałów najwyższej jakości. Do wyrobu klingi stosowana jest opatentowana przez Yoshikin, wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18 (zawierająca 18% chromu, molibden i wanad). Materiał poddawany jest najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie obróbce podzerowej – w temperaturze -80ºC, po czym ponownie j...
Noże GLOBAL są wykonane z materiałów najwyższej jakości. Do wyrobu klingi stosowana jest opatentowana przez Yoshikin, wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18 (zawierająca 18% chromu, molibden i wanad). Materiał poddawany jest najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie obróbce podzerowej – w temperaturze -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewany. Proces wymrażania powoduje wzrost twardości stali do poziomu 56-58 w skali C Rockwella, dzięki czemu nóż zachowuje ostrość o wiele dłużej niż produkty z innych stopów i staje się wyjątkowo odporny na rdzę, przebarwienia czy korozję.
Noże GLOBAL cechuje wypukły szlif głowni, widoczny w jej przekroju poprzecznym. Boczna powierzchnia klingi – od grzbietu do krawędzi ostrza – nie jest linią prostą, lecz łagodną krzywą. Dzięki takiemu rozwiązaniu ostrze kroi o wiele skuteczniej, a produkty żywnościowe łatwo odchodzą od noża.
Nóż szefa kuchni to przyrząd tnący doceniony przez kulinarnych amatorów i profesjonalistów. Jego precyzyjne ostrze z łatwością poradzi sobie z twardymi warzywami, owocami, ziołami i świeżym mięsem. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza – 16cmWaga – 150g
Nóż rzeźnicki posłuży do szybkiego oddzielenia mięsa od kości, zapobiegając stratom cennych części tuszy. Można nim także kroić warzywa dyniowate z twardą skórą, takie jak kabaczek, dynia lub ananas. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 18cm
Nóż Szefa kuchni GLOBAL skrojony został na miarę uniwersalnych zastosowań. Szybko i bezpiecznie skroisz nim mięso, nabiał, warzywa w drobną kostkę lub cienkie plastry.Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza – 18cmWaga – 160g
Elastyczny nóż z cienkim ostrzem w łatwy i szybki sposób pozwala wykroić tłuszcz, ścięgna, kości z dowolnej części mięsa, drobiu oraz ryby. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 16cm Waga – 124g
Nóż kuchenny Global z ząbkowanym ostrzem, stworzony do krojenia pieczywa oraz warzyw lub owoców z twardą, grubą skórką.Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 22cm Waga – 160g
Nóż japoński Santoku jest bardzo wszechstronnym narzędziem kulinarnym. Świetnie sprawdza się podczas siekania ziół, krojenia, owoców, warzyw, drobiu, mięsa, ryb oraz pieczywa. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza – 18cm
Nóż do plastrowania to narzędzie kuchenne, które pomoże Ci podzielić kawałki mięsa lub ryby na równe plastry. Niezależnie od kruchości, twardości Twojego produktu będziesz mógł łatwo skroić go w kostkę lub filet. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 18cm Waga – 162g
Nóż szefa kuchni od lat jest hitem sprzedażowym na świecie – określany nożem wielofunkcyjnym. Z powodzeniem stosowany do krojenia różnorodnej żywności, polecany przez najlepszych restauratorów. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 20cm Waga – 172g
Nóż do porcjowania jest świetnym sprzymierzeńcem dla tych, którzy chcą podzielić delikatne mięso jagnięce, drobiowe na równe części. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza – 21 cm
Nóż orientalny zachwyca swą wszechstronnością – doskonale sprawdza się przy czyszczeniu mięs i ryb, jak i podczas krojenia wymagających warzyw, owoców, ziół lub pieczywa. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza – 18 cm
Nóż Naikiri zaprojektowano z przeznaczeniem do krojenia warzyw w drobną kostkę, plastry oraz paski.Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRCDługość ostrza – 18 cm
Nóż przeznaczony do warzyw dużych, z grubą skórą. Dzięki żłobieniom na ostrzu warzywa łatwo odchodzą od jego powierzchni. Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC Długość ostrza – 16cm Waga – 150g