GĘSINA CZĘŚĆ II - KANAPKA Z SZARPANĄ GĘSINĄ

GĘSINA CZĘŚĆ II - KANAPKA Z SZARPANĄ GĘSINĄ

Składniki: 

- resztki pieczonej gęsi

- kilka łyżek bulionu

- 1 pokrojona w słupki gruszka

- łyżka domowego majonezu

- surówka (z piklowanej w occie) czerwonej kapusty z dodatkiem suszonej żurawiny

- ser z niebieską pleśnią 

Gęś oddzielamy rękoma od kości, wkładamy na rozgrzaną patelnięm chwilę obsmażamy, wlewamy bulion. 

Gotujemy kilka minut - pozwalamy aby bulion wnikł w mięso a nadmiar płynu odparował.

Dodajemy gruszkę i szybko mieszając smazymy około 2 minut.

Bułeczki maślane ( brioszki z poprzedniego przepisu) przekarawamy na pół i obsmażamy na suchej paterlni aż będą chrupiące i rumiane. 

Tak przygotowaną bułeczkę smarujemy majonezem, nakładamy gęś, plaster sera, odrobinę sałatki z piklowanej czerwonej kapusty i przyrkwamy drugą częścią ( również posmarowaną majonezem) bułeczki. 

Dodaj komentarz

* Imię i nazwisko:
* E-mail: (Not Published)
   Strona www: (Site url withhttp://)
* Komentarz:
Przepisz kod z obrazka