Doradztwo kulinarne:

  1. Tworzenie kart menu z uwzględnieniem:

- rodzaju placówki gastronomicznej
- umiejscowienia obiektu
- dostępności regionalnych produktów
- rodzaju kuchni z wyszczególnieniem różnych narodowości ( francuska, włoska, węgierska….)
- zamożności potencjalnych gości
- poziomu konkurencji

2. Szkolenie personelu:

- w zakresie stworzonej karty menu
-nowoczesnych technik kulinarnych
- tradycyjnej klasycznej kuchni
- wydajnej obsługi imprez i bankietów
- wykorzystania ekologicznych i naturalnych składników lokalnego pochodzenia

3. Tworzenie bazy receptur firmowych wraz z technikami wykonania

4. Tworzenie podstawy ceny gastronomicznej poprzez kalkulacje cenową dań 

5. Tworzenie bazy menu okazjonalnych wraz z recepturami, kalkulacją cenową i technikami  
wykonania:

- menu weselne w różnych wariantach cenowych
- menu komunijne
- menu na różne pory roku uwzględniające sezonowość produktów i ich cen
- tworzenie menu świątecznych

6. Organizacja dostaw towaru

7. Doradztwo w zakresie urządzanie nowych kuchni, barów, magazynów, itd… tak aby zapewnić  kuchni optymalny sposób działania przy możliwie minimalnych kosztach. 

8. Doradztwo dietetyczne w zakresie:

- kalkulacji kalorycznej potraw w karcie menu, szczególnie sprawdzające się w placówkach 
SPA oraz w restauracjach, barach umiejscowionych na basenach, salach fitness itd…
- dostosowanie menu okazjonalnych dla potrzeb alergików, diabetyków…

9. Nadzór okazjonalny nad personelem (np. wyrywkowe kontrole jakości serwowanych dań…)

10. Pomoc w rozwiązywaniu wszelakich problemów powstałych w trakcie działania placówki gastronomicznej.