nóż Shirogami Black Oktagon yanagi 27 cm Hideo Kitaoka

0 Review(s) 
CN-4009B

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi

1 119,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

 Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane, pierścień róg bawoli
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita -  41,5 cm
Długość ostrza - 27 cm
Szerokość klingi - 35, cm
Grubość klingi - 4,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 194 g

CN-4009B
2 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nóż Shirogami Black Oktagon yanagi 27 cm Hideo Kitaoka

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi

Napisz swoją opinię