nagomi Kuro Nóż szefa kuchni 21cm

0 Review(s) 
BK210CH

Ostrze – Wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)

Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej

989,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich zioła lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Solidna, lekko łukowata klinga ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.

BK210CH
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nagomi Kuro Nóż szefa kuchni 21cm

Ostrze – Wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)

Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej

Napisz swoją opinię