bunmei nóż Tako Sashimi 21cm

0 Review(s) 
1803210

 

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

 

Twardość ostrza – 56-57 HRC

 

Rękojeść – Drewno magnoliowe

 

Waga – 98 g

 

334,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

 

1803210
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

bunmei nóż Tako Sashimi 21cm

 

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)

 

Twardość ostrza – 56-57 HRC

 

Rękojeść – Drewno magnoliowe

 

Waga – 98 g

 

Napisz swoją opinię