patelnia do naleśników ze stali walcowanej Profi Line 23cm
UWAGA:
Zapoznaj się z zasadami pierwszego użycia
https://www.youtube.com/watch?v=ap-PIruMlAc
Średnica 230mm
Średnica dna 190mm
Wysokość 25mm
Regulamin
Polityka prywatności
Tradycyjne patelnie wykonane ze stali walcowanej,
Ulubione patelnie mistrzów kuchni
Prostota, jakość, solidność i wszechstronność zastosowań to cechy doceniane od pokoleń.
Idealne do wszystkich typów kuchni, także indukcyjnych
Nie zmywać w zmywarkach!!!
HARTOWANIE PATELNI PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
• Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków.
• Gotuj przez 15 min.
• Wylej obierki i wypłucz patelnię.
• Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut.
• Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.
• Patelnia została właśnie zahartowana
CZYSZCZENIE PATELNI PO KAŻDYM JEJ UŻYCIU
• Odczekaj aż patelnia ostygnie.
• Nie zanurzaj nigdy mocno rozgrzanej patelni w wodzie
• Umyj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to
naprawdę konieczne.
• Nigdy nie używaj ostrych narzędzi, ścierek itp. do mycia
• Wypłucz dokładnie.
• Osusz patelnię dokładnie.
• Rozgrzej lekko przed nasmarowaniem olejem spożywczym.
• Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju spożywczego przed odłożeniem jej na półkę.