tojiro Shirogami nóż Santoku polerowany 16,5 cm

0 Review(s) 
F-701A

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

289,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Dane techniczne:

Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2

Twardość - 60 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30,2 cm

Długość ostrza - 16,5 cm

Szerokość klingi - 4,9 cm

Grubość klingi - 3,1 mm

Waga - ok. 117 g

Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy.

F-701A
2 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro Shirogami nóż Santoku polerowany 16,5 cm

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

Napisz swoją opinię