tojiro Shirogami nóż Nakiri polerowany 16,5 cm

0 Review(s) 
F-702A

Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

289,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Dane techniczne:

Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2

Twardość - 60 HRC +/- 1

Długość całkowita - 30,3 cm

Długość ostrza - 16,5 cm

Szerokość klingi - 4,9 cm

Grubość klingi - 3,1 mm

Waga - ok. 126 g

Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy.

F-702A
1 Przedmiot

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro Shirogami nóż Nakiri polerowany 16,5 cm

Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

Napisz swoją opinię