nóż Shirogami Black Oktagon kiritsuke 24 cm Hideo Kitaoka
C-4016B
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Regulamin
Polityka prywatności
To jeden z niewielu uniwersalnych tradycyjnych japońskich noży i może być używany jako nóż yanagi czy usuba. Ten styl noża jest tradycyjnie używany przez japońskich szefów kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 38,2 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 3,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 165 g
C-4016B