satake Nashiji Black Pakka nóż santoku 17cm
Profesjonalny japoński nóż Satake Nashiji Black Pakka, Santoku 17 cm
Regulamin
Polityka prywatności
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 28,8 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 110 g