satake Satoru nóż uniwersalny santoku 13,5cm
803-656
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwiaprzenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Regulamin
Polityka prywatności
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 27 cm
Długość ostrza - 13,5 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 140 g