satake Satoru nóż do porcjowania 21 cm
Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Regulamin
Polityka prywatności
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 34,3 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - ok. 2,4 mm
Waga - ok. 151 g
Noże kuchenne Satake Satoru oferują użytkownikom optymalny stosunek ceny do jakości. Wytrzymałe klingi wykonano z mocnej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, który zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Nitowane rękojeści o pełnym trzpieniu powstały z gładkiego bakelitu wypełnionego mączką drzewną, który jest odporny na zarysowania i wysokie temperatury. Noże z tej serii są solidne, dobrze wyważone i świetnie sprawdzają się w codziennej pracy.