satake Satoru nóż deba 16 cm

0 Review(s) 
803-694
189,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa

Twardość - 56-58 HRC

Długość całkowita - 29,8 cm

Długość ostrza - 16,4 cm

Szerokość klingi - 5,1 cm

Grubość klingi - ok. 2,9 mm

Waga - ok. 215 g

Noże kuchenne Satake Satoru oferują użytkownikom optymalny stosunek ceny do jakości. Wytrzymałe klingi wykonano z mocnej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, który zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Nitowane rękojeści o pełnym trzpieniu powstały z gładkiego bakelitu wypełnionego mączką drzewną, który jest odporny na zarysowania i wysokie temperatury. Noże z tej serii są solidne, dobrze wyważone i świetnie sprawdzają się w codziennej pracy.

803-694
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

satake Satoru nóż deba 16 cm

Napisz swoją opinię