satake Tomoko nóż nakiri 16cm

0 Review(s) 
803-731

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik.

99,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Dane techniczne:

Ostrze - stal 420J2

Twardość - 56 HRC +/- 1

Długość całkowita - 28,5 cm

Długość ostrza - 16 cm

Szerokość klingi - 5 cm

Grubość klingi - ok. 1,5 mm

Waga - ok. 97 g

Noże kuchenne z serii Satake Tomoko to wspaniała propozycja dla zwolenników ekonomicznych rozwiązań w codziennej pracy. Wytrzymałe klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Proste, drewniane rękojeści są przyjemne w dotyku. Noże z tej serii są wygodne w utrzymaniu i świetnie spełniają podstawowe funkcje w kuchni, a dla miłośników japońskich narzędzi ich cena jest naprawdę przyjazna.

803-731
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

satake Tomoko nóż nakiri 16cm

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik.

Napisz swoją opinię