satake Yoshimitsu nóż usuba 16cm, rdzewny

0 Review(s) 
804-035

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). 

169,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5

Twardość - 62 HRC +/- 1

Długość całkowita - 33,8 cm

Długość ostrza - 16 cm

Szerokość klingi - 4,6 cm

Grubość klingi - ok. 2,1 mm

Waga - ok. 105 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

804-035
8 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

satake Yoshimitsu nóż usuba 16cm, rdzewny

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). 

Napisz swoją opinię