satake Yoshimitsu nóż santoku 15cm

0 Review(s) 
804-059

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę

169,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5

Twardość - 62 HRC +/- 1

Długość całkowita - 28 cm

Długość ostrza - 15 cm

Szerokość klingi - 3,9 cm

Grubość klingi - ok. 1,8 mm

Waga - ok. 80 g

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

804-059
1 Przedmiot

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

satake Yoshimitsu nóż santoku 15cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę

Napisz swoją opinię