nóż do chleba wygięty Profi Line - 215mm
Długość całkowita 340mm
Długość ostrza 215mm
Grubość 2,4mm
Regulamin
Polityka prywatności
Wykonany z wysokiej jakości stali węglowej
Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 gwarantuje: doskonałe właściwości tnące, bardzo ostre i trwałe ostrze, łatwe ostrzenie, odporność na zabrudzenia,
Higieniczna zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń
Proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia idealną krawędź tnącą
Kute na gorąco z jednego kawałka stali
Każdy nóż jest w osobnym estetycznym blistrze
Można myć w zmywarkach
Rączka z tworzywa POM
Rada szefa kuchni:
Przednia - węższa część ostrza świetnie nadaje się do krojenia mniejszych warzyw np czosnku.
Grubym grzbietem z powodzeniem złamiemy mniejsze kości lub otworzymy skorupiaki
Boczną stroną ostrza natomiast podnosimy posiekane zioła, cebulę itp.
Środkowa część ostrza służy do krojenia większych, grubszych kawałków mięs, ryb warzy i owoców.
Wygodę użytkowania zapewnia lekko zakrzywione ostrze