nagomi Kuro nóż do porcjowania 25cm

0 Review(s) 
NK250SL

Ostrze – Wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)

 Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej

 

929,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.

NK250SL
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nagomi Kuro nóż do porcjowania 25cm

Ostrze – Wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)

 Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej

 

Napisz swoją opinię