nagomi Kuro nóż Santoku 18,5cm

0 Review(s) 
NK185SA

Ostrze – Wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)

 Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej

959,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Wysoko umieszczona rękojeść zwiększa komfort pracy nad deską. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

Noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.

NK185SA
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nagomi Kuro nóż Santoku 18,5cm

Ostrze – Wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)

 Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej

Napisz swoją opinię