nagomi Kuro Nóż szefa kuchni 21cm
Ostrze – Wysokiej jakości 33-warstwowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (młotkowana)
Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione nasadą ze stali nierdzewnej
Regulamin
Polityka prywatności
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich zioła lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Solidna, lekko łukowata klinga ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi z tzw. stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.