nagomi Maru nóż do obierania 9cm
Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 440A
Twardość ostrza – 58 HRC
Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej
Waga – 80 g
Regulamin
Polityka prywatności
Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Cienka klinga pozwala ciąć gładko, tuż pod skórką i nie klinuje się w twardszych warzywach, takich jak marchewka, co może powodować straty produktu. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek.
Noże z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.