nagomi Maru nóż Santoku 18cm

0 Review(s) 
NM18SA

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 440A

 

Twardość ostrza – 58 HRC

 

Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej

 

Waga – 180 g

719,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Cienka, szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Nóż Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

Noże z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.

NM18SA
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nagomi Maru nóż Santoku 18cm

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 440A

 

Twardość ostrza – 58 HRC

 

Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej

 

Waga – 180 g

Napisz swoją opinię