nagomi Maru nóż do pieczywa 21cm

0 Review(s) 
NM210BR

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 440A

 

Twardość ostrza – 58 HRC

 

Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej

 

Waga – 170 g

 

779,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Specjalistyczny nóż kuchenny, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącej doskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Cienka klinga pozwala ciąć pieczywo na równe, niespłaszczone kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba

Noże z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.

NM210BR
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nagomi Maru nóż do pieczywa 21cm

Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 440A

 

Twardość ostrza – 58 HRC

 

Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej

 

Waga – 170 g

 

Napisz swoją opinię