nagomi Maru nóż szefa kuchni 21cm
Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 440A
Twardość ostrza – 58 HRC
Rękojeść – Drewno warstwowe wzmocnione wstawkami ze stali nierdzewnej
Waga – 190 g
Regulamin
Polityka prywatności
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ostry czubek pozwala wykonać precyzyjne nacięcia np. w filetach mięsnych czy rybnych, aby umieścić w nich przyprawy lub przyspieszyć wchłanianie marynaty. Lekko łukowata krawędź tnąca ułatwia siekanie warzyw i ziół bez odrywania czubka od deski. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni może też służyć do porcjowania kurczaka, filetowania mniejszych ryb czy porcjowania gorącej pieczeni.
Noże z serii Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, łącząc tradycję z awangardą w mistrzowski sposób. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej 440A, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze -170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie.