bunmei nóż Deba 19,5cm
Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Waga – 296 g
Regulamin
Polityka prywatności
Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy głównie do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.
Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.