tojiro DP37 nóż do pieczywa 20cm

0 Review(s) 
F-649

Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia wszystkich rodzajów pieczywa. Ząbkowane ostrze gładko tnie świeże wypieki, w których skórka jest chrupiąca, a miąższ ma konsystencję puchu. Profesjonalny poziom wykończenia noża gwarantuje wyjątkową ostrość przez długi czas.
 

Ostrze ze stali 37 warstwowej o rdzeniu VG-10

Twardość: 60 HRC +/- 1

Długość całkowita: 34cm w tym ostrza 20cm

Szerokość klingi: 3cm

Grubość klingi: 1,9mm

Waga: 160g

789,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Rękojeść – Wzmocniony laminat typu micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
 
Tojiro Pro-DP Damascus to seria profesjonalnych noży kuchennych, wykonanych z tzw. stali damasceńskiej, której falisty deseń nosi nazwę Kasumi Nagashi, co znaczy “płynąca mgła”. Odporne na ścieranie, niezwykle ostre klingi o unikatowych wzorach wykuto z 37 warstw wysokowęglowej i niskowęglowej stali nierdzewnej, przy czym ekstremalnie twardy rdzeń stanowi stop z dodatkiem kobaltu. Ta tradycyjna technika uzyskiwania pięknej, warstwowej stali należy do najcenniejszych skarbów japońskich rzemieślników, ponieważ zwiększa koncentrację atomów w rdzeniu noża, a co za tym idzie – wydłuża trwałość ostrza.

F-649
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro DP37 nóż do pieczywa 20cm

Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia wszystkich rodzajów pieczywa. Ząbkowane ostrze gładko tnie świeże wypieki, w których skórka jest chrupiąca, a miąższ ma konsystencję puchu. Profesjonalny poziom wykończenia noża gwarantuje wyjątkową ostrość przez długi czas.
 

Ostrze ze stali 37 warstwowej o rdzeniu VG-10

Twardość: 60 HRC +/- 1

Długość całkowita: 34cm w tym ostrza 20cm

Szerokość klingi: 3cm

Grubość klingi: 1,9mm

Waga: 160g

Napisz swoją opinię