tojiro DP37 nóż szefa kuchni 21cm

0 Review(s) 
F-655

Ostrze ze stali 37 warstwowej o rdzeniu VG-10

Twardość: 60 HRC +/- 1

Długość całkowita:34cm w tym ostrza 22cm

Szerokość klingi: 4,4cm

Grubość klingi: 2,4mm

Waga: 200g

849,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
 

Rękojeść – Wzmocniony laminat typu micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
 
Tojiro Pro-DP Damascus to seria profesjonalnych noży kuchennych, wykonanych z tzw. stali damasceńskiej, której falisty deseń nosi nazwę Kasumi Nagashi, co znaczy “płynąca mgła”. Odporne na ścieranie, niezwykle ostre klingi o unikatowych wzorach wykuto z 37 warstw wysokowęglowej i niskowęglowej stali nierdzewnej, przy czym ekstremalnie twardy rdzeń stanowi stop z dodatkiem kobaltu. Ta tradycyjna technika uzyskiwania pięknej, warstwowej stali należy do najcenniejszych skarbów japońskich rzemieślników, ponieważ zwiększa koncentrację atomów w rdzeniu noża, a co za tym idzie – wydłuża trwałość ostrza.

F-655
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro DP37 nóż szefa kuchni 21cm

Ostrze ze stali 37 warstwowej o rdzeniu VG-10

Twardość: 60 HRC +/- 1

Długość całkowita:34cm w tym ostrza 22cm

Szerokość klingi: 4,4cm

Grubość klingi: 2,4mm

Waga: 200g

Napisz swoją opinię