tojiro Zen Dąb nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie.
Regulamin
Polityka prywatności
Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Ostrze – Wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC
Waga – 110 g
Rękojeść – Dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z tworzywa
Tojiro Zen DP to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal nierdzewna z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Klasyczne, dębowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem z wytrzymałego sztucznego tworzywa.