tojiro Zen Dąb nóż Yanagi-Sashimi 21cm

0 Review(s) 
FD-572D

Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie.

469,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Ostrze – Wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna (szlif jednostronny)

Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC

Waga – 110 g

Rękojeść – 
Dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z tworzywa
 
Tojiro Zen DP to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal nierdzewna z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Klasyczne, dębowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem z wytrzymałego sztucznego tworzywa.

FD-572D
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro Zen Dąb nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie.

Napisz swoją opinię