tojiro Shirogami nóż uniwersalny 12 cm

0 Review(s) 
F-691

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 24 cm
Długość ostrza - 12 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - ok. 3,1 mm
Waga - ok. 70 g

259,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Tradycyjna metoda wykańczania noży na czarny mat (zwana Kurouchi) nadaje klingom niepowtarzalny styl i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością. Lekkie rękojeści w kształcie litery D wykonano z gęstego i odpornego na wilgoć drewna magnolii japońskiej.

F-691
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro Shirogami nóż uniwersalny 12 cm

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 24 cm
Długość ostrza - 12 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - ok. 3,1 mm
Waga - ok. 70 g

Napisz swoją opinię