tojiro Shirogami nóż Santoku 16,5 cm

0 Review(s) 
F-698

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość ostrza - HRC 60 +/- 1
Długość ostrza - 16,5 cm
Długość całkowita - 30,0 cm
Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Waga - 130 g

319,00 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie


 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Tradycyjna metoda wykańczania noży na czarny mat (zwana Kurouchi) nadaje klingom niepowtarzalny styl i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością. Lekkie rękojeści w kształcie litery D wykonano z gęstego i odpornego na wilgoć drewna magnolii japońskiej

F-698

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro Shirogami nóż Santoku 16,5 cm

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość ostrza - HRC 60 +/- 1
Długość ostrza - 16,5 cm
Długość całkowita - 30,0 cm
Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Waga - 130 g

Napisz swoją opinię