tojiro Shirogami Yanagi-Sashimi 33cm

0 Review(s) 
F-911

Nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na niemal przezroczyste plastry, w linii prostej lub ukośnie. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz dodatków do sushi.

1 679,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 47,5 cm
Długość ostrza - 33 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 3,4 mm
Waga - ok. 235 g
 
Shirogami #2 (YSS), tzw. White Steel, to najczystsza stal wysokowęglowa dostępna obecnie na rynku, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. W tej serii twardy rdzeń składający się wyłącznie z węgla i żelaza, został okuty warstwami żelaza miękkiego, dzięki czemu ostrzenie noży nie sprawia większej trudności. Doświadczony użytkownik, posługując się kamieniem naturalnym, wypoleruje krawędź tnącą na perfekcyjne „lustro”, co w przypadku innych materiałów bywa nieosiągalne.

F-911
3 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro Shirogami Yanagi-Sashimi 33cm

Nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na niemal przezroczyste plastry, w linii prostej lub ukośnie. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz dodatków do sushi.

Napisz swoją opinię