tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny

0 Review(s) 
F-1022L

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długiej, wąskiej i cienkiej klindze w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 

2 399,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

 Profesjonalne ostrza z tzw. stali damasceńskiej stworzono dla doświadczonych szefów kuchni, którym nie wystarczają zwykłe narzędzia.
 
Ostrze – Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami i wielowarstwowe żelazo 
(szlif jednostronny, dla osób leworęcznych)
 
Twardość ostrza – 62 +/-1 HRC
 
Rękojeść – Dębowy uchwyt zakończony pierścieniem z bawolego rogu
 
Waga – 200 g
 
Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. W tej serii mocne rdzenie ze stali Aogami okuto wieloma warstwami miękkiego żelaza, co znacznie zwiększa trwałość ostrza i poprawia jakość cięcia. Piękne klingi z tzw. stali damasceńskiej są w całości wykuwane ręcznie i indywidualnie wykańczane przez japońskich mistrzów kowalstwa.

F-1022L
1 Przedmiot

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długiej, wąskiej i cienkiej klindze w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 

Napisz swoją opinię