global NI Nóż do porcjowania 23cm
Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Regulamin
Polityka prywatności
Dane techniczne:
- Ostrze: Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
- Twardość: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 37,0 cm
- Długość ostrza: 23 cm
- Szerokość klingi: 4,0 cm
- Grubość klingi: 2,1 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny
- Waga: ok. 200 g
Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.