chiński nóż do krojenia i siekania | Global G-49/B

0 Review(s) 
G-49/B

Stosunkowo ciężki nóż, zwany tasakiem chińskim, powszechnie stosowany w Azji jako wszechstronny nóż szefa kuchni. Posiada cienką, prostokątną klingę i służy do siekania i krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości. Ponieważ nóż jest wyjątkowo szeroki, można nim błyskawicznie zgarnąć pokrojone produkty i przenieść je do salaterki lub na patelnię

939,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Chiński nóż kuchenny z cienką klingą, w przeciwieństwie do ciężkiego tasaka używanego na Zachodzie, nie służy do rąbania kości.

Dane techniczne:

Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)

Twardość ostrza – 56-58 HRC

Długość całkowita – 29 cm

Długość ostrza – 17 cm

Szerokość klingi – 8.2 cm

Grubość klingi – 3 mm

Waga – ok. 400 g

Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

G-49/B
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

chiński nóż do krojenia i siekania | Global G-49/B

Stosunkowo ciężki nóż, zwany tasakiem chińskim, powszechnie stosowany w Azji jako wszechstronny nóż szefa kuchni. Posiada cienką, prostokątną klingę i służy do siekania i krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości. Ponieważ nóż jest wyjątkowo szeroki, można nim błyskawicznie zgarnąć pokrojone produkty i przenieść je do salaterki lub na patelnię

Napisz swoją opinię