takeshi Saji Blue Steel nóż szefa ręcznie kuty 18 cm
HD-137
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza noża szefa pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Regulamin
Polityka prywatności
Dane techniczne:
Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
Rękojeść - czarno-szara micarta
Twardość - 61 +/-1 HRC
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość ostrza -18 cm
Szerokość klingi - 4,2 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - ok. 220 g