nóż Shirogami Black yanagi 24 cm Hideo Kitaoka

0 Review(s) 
CN-2209B

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 

1 299,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 41,5 cm
Długość ostrza - 27 cm
Szerokość klingi - 4,2 cm
Grubość klingi - 3,1 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 180 g

CN-2209B
1 Przedmiot

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nóż Shirogami Black yanagi 24 cm Hideo Kitaoka

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 

Napisz swoją opinię