nóż Shirogami Black Oktagon Usuba 18 cm Hideo Kitaoka

0 Review(s) 
CN-4013B

Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). 

899,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

 Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - oktagonalna drewno różane, pierścień róg bawoli
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 32 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 4,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 217 g

CN-4013B
10 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nóż Shirogami Black Oktagon Usuba 18 cm Hideo Kitaoka

Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). 

Napisz swoją opinię