nóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21
G-21
Elastyczny nóż z cienkim ostrzem w łatwy i szybki sposób pozwala wykroić tłuszcz, ścięgna, kości z dowolnej części mięsa, drobiu oraz ryby.
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC
Długość ostrza – 16cm
Waga – 124g
Regulamin
Polityka prywatności
Obróbka mięsa pod kątem usunięcia z niego ścięgien, kości z nadmiaru tłuszczu nigdy nie była prostsza. Dzięki elastycznemu, wąskiemu ostrzu możliwe jest szybkie i łatwe wykrojenie niepożądanych części z mięsnych oraz rybich porcji. Wyprofilowany profil rękojeści dobrze dopasowuje się do dłoni podczas pracy, zapobiegając przypadkowym wyślizgnięciom. Cienka powierzchnia ostrza uniemożliwia także przywieranie resztek żywności podczas krojenia.