nóż Yanagi Sashimi 30cm (praworęczny) | Global G-14R
				
				G-14R
			  
					  
		  
		  
			  		   
          Nóż Yanagi Sashimi pozwala kroić, filetować ryby zgodnie z japońską sztuką „hiki kiri” - płynne cięcia do siebie.
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC
Długość ostrza – 30cm 
Waga – 240g 
 
                                     
            
                          Regulamin
 
                                     
            
                          Polityka prywatności
Nóż Yanagi Sashimi zaopatrzony został w cienki eostrze , kształtem przypominające liść. Doskonale filetuje, plastruje się nim ryby. Jego ostrze stworzone zostało wedle japońskich zaleceń, które umożliwiają cięcie mięsa tylko w jedną stronę – do siebie. Technika ta zwana jest „hiki kiri”.
 
				 
				 
       
          