Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2
HB-4513
Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R-2
Rękojeść - biała kość bycza
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,4 cm
Długość ostrza - 22,0 cm
Szerokość klingi - 11 cm
Grubość klingi - 2,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 679 g

Regulamin

Polityka prywatności
Tasak typu chińskiego,który w kuchni niemal całej Azji wykorzystywany jest do krojenia produktów każdego typu.
Pełni w kuchni azjatyckiej taką funkcję jak nóż szefa kuchni w Europie.
Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek.
Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.