Takeshi Saji ręcznie kuty WBB Nakiri R-2 17cm
HB-4505
Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść - kość bycza
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 5,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,5 mm
Waga - ok. 261 g

Regulamin

Polityka prywatności
Japoński, precyzyjny, wykonany ręcznie przez jednego z lepszych mistrzów w tej dziedzinie nóż.
Nakiri przeznaczony jest zazwyczaj do cięcia ziół i warzyw.
Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry jak i przenieść pokrojone składniki do naczynia lub woka.
Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane importera:
Nazwa:
Hiendkitchen Adam Wolny
Hiendkitchen Adam Wolny
Adres:
Natalii Gąsiorowskiej 10
03-107 Warszawa
Polska
Natalii Gąsiorowskiej 10
03-107 Warszawa
Polska