nóż Shirogami Black Kamagata Usuba18 cm, Hideo Kitaoka

0 Review(s) 
CN-2221

Usuba jest bliźniaczo podobny do nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki, paski. 

Różni się od nakiri jednostronnym ostrzeniem. Co wpływa nana prostotę ostrzenia tego typu noża. 

Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. 

Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki. 

1 129,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane 
Twardość - 61-63 HRC
Długość całkowita - 32,0 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 162 g

CN-2221
4 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nóż Shirogami Black Kamagata Usuba18 cm, Hideo Kitaoka

Usuba jest bliźniaczo podobny do nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki, paski. 

Różni się od nakiri jednostronnym ostrzeniem. Co wpływa nana prostotę ostrzenia tego typu noża. 

Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. 

Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki. 

Napisz swoją opinię