Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 30cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi
Regulamin
Polityka prywatności
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
Rękojeść - drewno różane
Twardość - 63 HRC +/- 1
Długość całkowita - 45 cm
Długość ostrza - 30cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - 4,8 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 237g