Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 30cm

0 Review(s) 
CN-4010B

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi

1 490,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

 Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami

Rękojeść - drewno różane

Twardość - 63 HRC +/- 1

Długość całkowita - 45 cm

Długość ostrza - 30cm

Szerokość klingi - 3,6 cm

Grubość klingi - 4,8 mm

Sposób ostrzenia - jednostronny

Waga - ok. 237g

CN-4010B
1 Przedmiot

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 30cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi

Napisz swoją opinię