nóż Shirogami Satin Hideo Kitaoka - Yanagi 30cm

0 Review(s) 
CN-2210

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami

Rękojeść - drewno różane

Twardość - 61-63 HRC

Długość całkowita - 45,50 cm

Długość ostrza - 30,0 cm

Szerokość klingi - 3,5 cm

Grubość klingi - 4,2 mm

Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny

Waga - ok. 215 kg

1 690,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 

Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 

Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

CN-2210
1 Przedmiot

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nóż Shirogami Satin Hideo Kitaoka - Yanagi 30cm

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami

Rękojeść - drewno różane

Twardość - 61-63 HRC

Długość całkowita - 45,50 cm

Długość ostrza - 30,0 cm

Szerokość klingi - 3,5 cm

Grubość klingi - 4,2 mm

Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny

Waga - ok. 215 kg

Napisz swoją opinię