nóż Shirogami Satin Hideo Kitaoka - miroshi Deba 24cm

0 Review(s) 
CN-2218

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami

Rękojeść - drewno różane

Twardość - 61-63 HRC

Długość całkowita - 36,5 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 4,6 cm

Grubość klingi - 7 mm

Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny

Waga - ok. 307 g

1 690,00 zł
Brutto

 

Regulamin

 

Polityka prywatności

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. 

W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. 

Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. 

Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

CN-2218
4 Przedmioty

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

nóż Shirogami Satin Hideo Kitaoka - miroshi Deba 24cm

Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami

Rękojeść - drewno różane

Twardość - 61-63 HRC

Długość całkowita - 36,5 cm

Długość ostrza - 21,0 cm

Szerokość klingi - 4,6 cm

Grubość klingi - 7 mm

Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny

Waga - ok. 307 g

Napisz swoją opinię