Gęsina Część II - Kanapka Z Szarpaną Gęsiną

W kategorii: Przepisy Data: Komenatrzy: 0

Składniki:

  • resztki pieczonej gęsi
  • kilka łyżek bulionu
  • 1 pokrojona w słupki gruszka
  • łyżka domowego majonezu
  • surówka (z piklowanej w occie) czerwonej kapusty z dodatkiem suszonej żurawiny
  • ser z niebieską pleśnią


Gęś oddzielamy rękoma od kości, wkładamy na rozgrzaną patelnięm chwilę obsmażamy, wlewamy bulion.

Gotujemy kilka minut - pozwalamy aby bulion wnikł w mięso a nadmiar płynu odparował.

Dodajemy gruszkę i szybko mieszając smazymy około 2 minut.

Bułeczki maślane ( brioszki z poprzedniego przepisu) przekarawamy na pół i obsmażamy na suchej paterlni aż będą chrupiące i rumiane.

Tak przygotowaną bułeczkę smarujemy majonezem, nakładamy gęś, plaster sera, odrobinę sałatki z piklowanej czerwonej kapusty i przyrkwamy drugą częścią ( również posmarowaną majonezem) bułeczki.

Komentarze

Napisz komentarz