Marchew karmelizowana miodem

W kategorii: Przepisy Data: Komenatrzy: 0

składniki:

  • 500g małych marchewek

  • sól

  • 50g masła

  • 250ml soku jabłkowego

  • 2 łyżki miodu lipowego lub wielokwiatowego

  • przyprawa do piernika

Marchew dokładnie umyj ( jeśli jest młoda nie musi być obierana ). Przełóż do garnka, dodaj masło, szczyptę soli, wlej sok i gotuj pod przykryciem aż marchew będzie średniotwarda.

Następnie zdejmij pokrywkę, odparuj nadmiar płynu, dodaj miód i przyprawę do piernika.

Podawaj jako dodatek do gęsiny, wieprzowiny lub duszonej wołowiny

Dodatkowo marchew można posypać prażoną czarnuszką lub siekanymi orzechami laskowymi.

https://kuchniamojapasja.pl/artykuly-spozywcze/1245-przyprawa-do-piernika-1kg.html

Komentarze

Napisz komentarz