ryba w occie

W kategorii: Przepisy Data: Komenatrzy: 0

Składniki:

Zalewa

  • 250g cukru

  • 1,5L wody

  • 2 łyżki soli

  • mała garść ziela angielskiego

  • kilka liści laurowych

  • 4 cebule,obrane i pokrojone w krążki

  • 1,5kg filetu z dorsza lub innej ulubionej ryby zarówno słoskowodnej jak i morskiej

  • mąka pszenna

  • 10szt jajek

  • olej do smażenia

Składniki zalewy włożyć do garnka, zagotować, gotować na małym ogniu 10minut. Przestudzić.

Dorsza pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i znów w mące.

Obsmażyć na lekko brązowy kolor na oleju, nastęonie przełożyc rybę do nacztnia i zalać zalewą.

Marynować 1-2 dni w lodówce. Można również włożyć ryby z zalewą włożyć do słoików i zapasteryzować.

Komentarze

Napisz komentarz