Gęsina Część II - Kanapka Z Szarpaną Gęsiną
Składniki:
- resztki pieczonej gęsi
- kilka łyżek bulionu
- 1 pokrojona w słupki gruszka
- łyżka domowego majonezu
- surówka (z piklowanej w occie) czerwonej kapusty z dodatkiem suszonej żurawiny
- ser z niebieską pleśnią
Gęś oddzielamy rękoma od kości, wkładamy na rozgrzaną patelnięm chwilę obsmażamy, wlewamy bulion.
Gotujemy kilka minut - pozwalamy aby bulion wnikł w mięso a nadmiar płynu odparował.
Dodajemy gruszkę i szybko mieszając smazymy około 2 minut.
Bułeczki maślane ( brioszki z poprzedniego przepisu) przekarawamy na pół i obsmażamy na suchej paterlni aż będą chrupiące i rumiane.
Tak przygotowaną bułeczkę smarujemy majonezem, nakładamy gęś, plaster sera, odrobinę sałatki z piklowanej czerwonej kapusty i przyrkwamy drugą częścią ( również posmarowaną majonezem) bułeczki.